MOTORRIJDEN

Begin je net met motorrijden of rijd je al jaren? Motorrijden is er voor iedereen.
Als je meer wilt weten over motorrijden helpen we je graag.

Hier lees je alles over motorrijden.

file-op-de-autoweg

Filerijden met de motor

Filerijden met de motor scheelt een hoop tijd. Maar is het legaal? Hoe doe je dit veilig? Mag het ook in het buitenland?

motorolie-van-een-motorfiets

Motorolie verversen

Het is belangrijk om de motorolie en oliefilter van jouw motor periodiek te verversen. Kom erachter hoe jij dit gemakkelijk zelf kunt doen!

motogp-coureurs-op-het-circuit

MotoGP bij Ziggo Sport

Bekijk vanaf 2022 alle trainingen, kwalificaties en races van de MotoGP op Ziggo Sport. Is het een waardige vervanger voor de Formule 1?

e10-benzine

Brandstofadditief voor je motor

Brandstofadditieven voorkomen schade aan je motor, brandstofsysteem en rubbers. Zeker wanneer je E10 benzine tankt, is een additief belangrijk!

motorfiets-in-garage

Motor schorsen

Als je jouw motor een tijdje niet gaat gebruiken, heb je de optie om 'm te schorsen. Je hoeft dan geen wegenbelasting meer te betalen en ook verzekeren is niet verplicht.

motorfiets-ketting

Motorketting smeren en schoonmaken

Hoe maak je je motorketting het beste schoon? En hoe vet je 'm weer goed in? Waarom is het nodig om je motorketting goed te onderhouden?

motor bobbins

Bobbins voor je motor

Bobbins zorgen ervoor dat jij jouw motor gemakkelijk met een paddockstand kunt liften zodat jij aan je achterwiel, rem of ketting kan werken.

spaarvarken met geld

Kosten motorrijbewijs

Wil jij je motorrijbewijs halen? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar wat dat je gaat kosten. Wij hebben alle kosten voor je op een rijtje gezet!

studeren voor motor theorie

Motor theorie oefenen

Weet je niet hoe je het beste kunt oefenen voor je motor theorie examen? Lees onze uitleg en tips zodat jij in één keer slaagt!

Ducati Panigale op een paddockstand

Het nut van een paddockstand

Wat is er zo handig aan een paddockstand en waarom zou iedere motorrijden er een of twee moeten hebben? Bekijk de voordelen!

versnellingsbak

Wat is een quickshifter?

Een Quickshifter zorgt ervoor, zoals de naam al doet vermoeden, dat je snel kunt schakelen. Wanneer je een Quickshifter hebt, hoef je je koppeling niet meer te gebruiken.

motorband met juiste bandenspanning

Bandenspanning motor

Wat is de juiste bandenspanning voor jouw motor? Hoe meet je de bandenspanning? Hoe pomp je de banden op? Lees onze uitleg en tips zodat jij veilig de weg op kan!

Harley Davidson motor cadeau met kerstmannen

Cadeau voor een motorrijder

Een cadeau voor een motorrijder verzinnen is waarschijnlijk niet zo moeilijk als je zelf een motorrijder bent. Toch hulp nodig? Kom erachter waar je een motorrijder blij mee maakt!

cardo communicatiesysteem thumbnail

Communicatie op de motor

Wat is er nou leuker dan tijdens het motorrijden praten met je vrienden? Daarnaast is communicatie op de motor gewoon heel handig; nooit meer stoppen om iets te zeggen!

motorrijden in de hitte

Motorrijden in de hitte

Motorrijden in de zomer is heerlijk alleen krijgen we soms te maken met zeer hoge temperaturen. Hoe houd je dan het hoofd koel en zorg je ervoor dat je veilig de weg op gaat?

Mivv oval carbon uitlaat

Aftermarket uitlaat op de motor

Een aftermarket uitlaat zorgt ervoor dat je motor er gelijk een stuk dikker uitziet. Ook zal je motor een mooier geluid produceren en gaan de prestaties vaak omhoog...

motorrijden in de regen

Motorrijden in de regen

Motorrijden in de regen, daar zit geen enkele motorrijder op te wachten. Helaas regent het in Nederland nou eenmaal regelmatig en dan kun je maar beter voorbereid zijn.

motorhelm

Hoe lang gaat een motorhelm mee?

Je staat er vast niet vaak bij stil maar een motorhelm heeft een bepaalde levensduur. Na een bepaald aantal jaar moet je je helm vervangen voor een nieuw exemplaar.

Flitspaal

Verkeersboetes in 2021

De hoogte van verkeersboetes in 2021 is weer verhoogd. Natuurlijk zit geen enkele motorrijder te wachten op die paars met witte brieven op de deurmat na een dagje motorrijden.

motorrijder op de weg

De eerste keer motorrijden na de winterstop

Check je motor en je verzekering voordat de eerste keer gaat motorrijden in het nieuwe jaar. Lees waar je nog meer op kunt letten bij je eerste rit van het nieuwe motorseizoen!

motorrijder vuur

Is motorrijden gevaarlijk?

Motorrijden is gevaarlijker dan autorijden, daar is iedereen het vast wel over eens. Gelukkig zijn er een aantal manieren om motorrijden een stuk minder gevaarlijk te maken.

motorrijden in sneeuw

Motorrijden in de winter? 5 tips!

De juiste motorkleding, thermo kleding en handvatverwarming zullen er voor zorgen dat je lichaamstemperatuur op peil blijft als je gaat motorrijden in de winter.

Dorp in de Eifel

Motorrijden in de Eifel

Iedere motorrijder moet de Eifel bezoeken. Met zijn duizenden bochten en prachtige natuur is de Eifel de ideale bestemming voor een motorweekend.

motorrijder vrouw

Welke motorverzekering kan je het beste afsluiten?

Welke motorverzekering je het beste kunt afsluiten is afhankelijk van de leeftijd en waarde van je motor. Ook hoeveel je rijdt en het aantal schadevrije jaren dat je hebt kun je meewegen in je keuze.

motorrijbewijs code 80

Wil jij je motorrijbewijs halen?

Begrijpelijk! Nederland telt bijna 1,5 miljoen motorrijders. Om je motorrijbewijs te halen moet je een theorie-examen en twee praktijkexamens afleggen, AVB en AVD.

man met motor

Je motor verkopen?

Aan een particulier via Marktplaats of aan een dealer. Welke manieren om je motor te verkopen zijn er nog meer? En wat is de beste manier om je motor verkopen?