Review Handigschoonmaken.nl

Sommige motorrijders vinden het schoonmaken van de motor een heerlijk klusje en doen het regelmatig. Anderen vinden het helemaal niks en stellen het liever uit. Eén ding is zeker, met goede schoonmaakartikelen is het schoonmaken van je motor een stuk leuker en gaat het ook nog eens sneller met een beter resultaat. Er zijn veel verschillende aanbieders van schoonmaakartikelen. Wij hebben ervoor gekozen om de producten van een bekende, Nederlandse aanbieder te reviewen: Handigschoonmaken.nl. De naam van het bedrijf sprak ons gewoon meteen aan..

Handigschoonmaken.nl heeft een compleet aanbod aan schoonmaakartikelen voor de motor. Hiermee krijg je jouw geliefde tweewieler, als we Handigschoonmaken.nl moeten geloven, binnen 10 minuten weer stralend schoon. Wij hebben ze niet allemaal getest, de vizierreiniger, uitlaatreiniger en schoonmaak-/onderhoudsartikelen voor kleding hebben we overgeslagen. Wat hebben we dan wel gebruikt? De motorenreiniger startset met de kettingborstel en velgenspons. Hieronder zie je alle producten die wij hebben getest:

  • Motorfietsreiniger
  • Foamer
  • Viscosespons
  • P.U. Poetsdoek
  • Velgen- & kettingreiniger
  • Kettingborstel
  • Velgenspons
Motorenreiniger startersset
Velgen en kettingreiniger

Hoe maak je je motor schoon met schoonmaakartikelen van Handigschoonmaken.nl?

We gaan even in het kort en stap voor stap uitleggen hoe je je motor het beste kunt schoonmaken met de producten van Handigschoonmaken.nl. Geen zin om te lezen? Scroll dan wat verder naar onder en bekijk het filmpje ‘Hoe maak je je motor schoon?’.

Je motor afspuiten met water

Bij het schoonmaken van je motor begin je altijd met het afspuiten met water. Hiermee verwijder je het grofste vuil en voorkom je krasjes door schurend zand tijdens het poetsen. Je kunt je motor het beste afspuiten met een tuinslang of een gieter. Het gebruik van een hogedrukreiniger kan schade veroorzaken aan je motor!

Motor insprayen met de foamer

Vul de foamer met 100 ml motorfietsreiniger en 1 liter water. Hierna ga je de druk in de foamer opbouwen door te pompen. En dan het leukste: foam je motor helemaal in met het witte schuim totdat je ‘m amper herkent. Zorg ervoor dat het schuim enkele minuten op je motor blijft zitten en dat het nat blijft. Tip: maak je motor schoon in de schaduw.

Het poetsen van je motor

Heeft het schuim zo’n 5 minuten op je motor gezeten? Mooi! Tijd om te poetsen. Gebruik de viscose spons om je motor helemaal schoon te krijgen. Doe dit tot al het vuil en de vliegjes van je motor verdwenen zijn.

Opnieuw afspuiten met water

Hopelijk heb je de tuinslang nog niet opgeborgen want deze heb je weer nodig om je motor af te spoelen. Zorg ervoor dat al het schuim en vuil van je motor verdwijnt door voldoende water te gebruiken.

De motor drogen

Niets is zo vervelend als vlekken van opgedroogde druppels na een ferme poetsbeurt. Dit kun je voorkomen door je motor af te drogen. Gebruik voor het afdrogen de P.U. poetsdoek om geen strepen of vlekken achter te laten.


Het schoonmaken van je velgen en ketting

De velgen en ketting zijn 2 onderdelen van je motor die je apart dient schoon te maken. Gebruik hiervoor een speciale reiniger. Je kunt de ketting en velgen inspuiten met de velgen- en kettingreiniger, dit laat je een aantal minuten intrekken en vervolgens poets je de ketting en velgen met de kettingborstel en velgenspons. Na het poetsen spoel je de ketting en velgen weer af met water om het losse vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je je ketting na het poetsen altijd opnieuw invet met kettingspray of kettingvet!

Vond je het filmpje over het schoonmaken van je motor handig? Bekijk dan ook zeker eens de filmpjes over het reinigen van je velgen en het reinigen van je ketting.

Wat vinden wij van de schoonmaakartikelen van Handigschoonmaken.nl?

Motorenreiniger startersset

Om te beginnen: je krijgt je motor echt goed schoon met de producten van Handigschoonmaken.nl. We hebben de motor meerdere keren schoongemaakt met de schoonmaakartikelen. Van een beetje vies tot een motor vol zand, vet en vliegen. De foamer is ideaal om je motor in het reinigende schuim te zetten. Wel belangrijk om even flink te pompen zodat er goed wat druk op de foamer staat. We hebben iets meer dan 100 ml reiniger op 1 liter water gebruikt toen de motor echt vies was, maar dan doet het product ook echt goed zijn werk. Als de motorfietsreiniger lang genoeg op je motor heeft gezeten om met de spons aan de slag te gaan, zie je ‘m al blinken. Krijg je meteen een glimlach op je gezicht!

Nadat je je motor hebt afgespoten met water is het belangrijk om ‘m goed af te drogen om dit glanzende resultaat te behouden. De P.U. poetsdoek droogt snel en geeft echt een streeploos resultaat. Wel is onze ervaring dat de doek te nat wordt voor je helemaal klaar bent met het afdrogen van je motor. Het is handig om 2 van deze doeken te hebben! Je kunt ze prima uitwassen en hergebruiken dus dat is geen probleem.

Velgen- en kettingpakket

De werking van de Velgen- & Kettingreiniger verbaasde ons het meest. Wat werkt dit product goed! De velgen van je motor worden vaak vettig, dof en zwart van al het kettingvet met vuil dat je velg heeft aangetrokken tijdens het rijden. Spuit wat van deze reiniger op je velg, laat het intrekken en je veegt zo al het vuil van je velgen af. Hiervoor kun je de velgen spons gebruiken, maar zelfs met oude, verknipte t-shirts doet de Velgen- & Kettingreiniger zijn werk.

Ook op je tandwiel werkt het uitstekend. Je ziet het natte vuil gewoon naar beneden druipen en de originele kleur van je tandwiel komt weer naar boven! Voor het schoonmaken van je ketting hebt je wel echt de kettingborstel nodig om deze spik en span te krijgen. Wij spuiten ook wat van de reiniger op de kettingborstel voor het beste resultaat; je komt dan overal goed bij.

Zoals je wel doorhebt zijn wij zeer tevreden over de producten van Handigschoonmaken.nl, maar foto’s zeggen nog altijd meer dan 1000 woorden…

Het is trouwens ook mogelijk om via bol.com de handigschoonmaken.nl startersset te kopen!

handigschoonmaken.nl voor na

Vond je deze review nuttig? Bekijk dan ook onze andere reviews!