Maak kennis met motorrijdster @motor.floor

motorrijdster motor.floor

1. Wie ben je en hoelang rijd je al motor?

Hoi, ik ben Floor. Ik doe momenteel nog een studie en werk bij de bij de brandweer, daarnaast vindt ik het super leuk om motor te rijden en doe dit met veel plezier. Sinds begin augustus 2020 heb ik mijn motorrijbewijs en heb direct daarna een motor aangeschaft. Dit is nog niet heel lang maar heb wel al aardig wat kilometers achter de rug.

2. Hoe is je passie voor motorrijden ontstaan?

Mijn passie voor motorrijden is begonnen door een goede vriend en tevens een collega van mij van de brandweer. Hij reed al een tijdje motor en heeft mij aangestoken met de vrijheid die je hebt op een motor. Daarnaast heeft mijn vriend ook zijn rijbewijs dus de drang om toen mijn rijbewijs te gaan halen was heel groot. Heerlijk kunnen touren met de mensen die dichtbij je staan is heerlijk. Buiten dat werd ik ook aangespoord door collega’s van de brandweer en ik zou dus heerlijk met ze kunnen touren als het weer wat lekkerder weer wordt.

3. Wat was jouw eerste motor?

Mijn eerste motor is mijn huidige motor, een Yamaha XJ6 uit 2010. De reden dat ik hem gekocht heb, was omdat ik op zoek was naar een comfortabele motor waar ik veel uren op kon maken. Toevallig kwam ik deze in Friesland tegen, waar ik op dat moment was, op deze XJ6 heb ik toen een testrit op gemaakt en ik was direct verkocht. Aangezien dit één van de eerste motoren was waar ik echt op reed buiten de lesmotor, wilde ik nog wel een aantal andere motoren bekijken, deze bevielen mij allemaal niet en ik heb toen dus de Yamaha gekocht.

4. Op welke motor rijd je nu?

De motor waar ik nu op rijd is dus een Yamaha XJ6 uit 2010, met ABS, wat toch wel een enorm pluspunt is. Het is een 600 cc motor maar hij is teruggevoerd naar 35 kw aangezien ik nog mijn A2 rijbewijs heb. Het is een heerlijk zittende motor en ik zou hier zeker lange ritten op kunnen maken.

5. Welke motorkleding/-uitrusting draag je het liefst?

Helm: LS2 (de goedkoopste) waar ik achteraf spijt van heb aangezien deze geen zonnevizier heeft en toch net niet goed genoeg zit
Kleding (pak/jas/broek): ik heb een compleet leren pak van Dainese en deze heb ik ooit gekocht op marktplaats. Super mooi pak voor relatief weinig geld, hier ben ik enorm blij mee.
Ook ben ik in het bezit van een Kevlar jeans van John Doe en een Dainese jas, de Dainese Laguna Seca 3 lady D-Dry
Laarzen: Alpinestars laarzen (ook van Marktplaats)
Handschoenen: Alpinestars SPZ

6. Waarom zou jij iemand aanbevelen om zijn of haar motorrijbewijs (en een motor) te halen?

Je hebt super veel vrijheid en het voelt heerlijk om op zo’n krachtig apparaat te zitten in zulke mooie gebieden. Wel zou ik de mensen die zich niet kunnen beheersen het afraden aangezien ik iemand heb zien crashen voor mijn neus. Dan zie je wel in wat voor gevaarlijke apparaten het eigenlijk zijn.

7. En wat is je ultieme droommotor?

Een ultieme droommotor heb ik denk ik niet. Wel zou ik mijn ultieme garage goed kunnen vullen met alles wat ik ooit zou willen hebben. Ik denk dat als ik één motor zou moeten kiezen, ik dan neig naar een grote tourmotor zoals de BMW F 750 GS of iets soortgelijks. Een racer is niets voor mij want ik wil graag genieten van het rustig rijden.

Meer zien van Floor? Bekijk haar Instagrampagina @motor.floor
Wil jij jouw passie voor motorrijden ook delen? Vul dan de vragenlijst in!